Voor verwijzer

ADHD is niet altijd eenvoudig te herkennen. U kent wellicht kenmerken als aandachtsproblemen, rusteloosheid en impulsiviteit. Maar wanneer een diagnose stellen? En wanneer kunt u verwijzen naar een ggz-praktijk?

Bespreken wat nodig is

Wat de diagnose ADHD lastig kan maken, is dat er vaak aanverwante diagnostiek is. Zoals depressie, autisme of een angststoornis. Als u ADHD bij uw cliënt vermoedt, erover twijfelt of meer informatie wilt: bel of mail ADHD City. Samen bespreken we wat ADHD City kan betekenen. Wij kunnen een kennismakingsgesprek met uw cliënt plannen om tot een diagnose te komen. Wanneer de cliënt zich herkent in de diagnose ADHD kunnen we starten met behandeling en begeleiding op maat.

Hoe verwijst u naar ADHD City?

Soms is de diagnostiek al bij een andere instelling afgerond. U kunt dan op 3 manieren verwijzen naar ADHD City voor behandeling:
- via www.zorgdomein.com
- de verwijsbrief aan uw cliënt meegeven
- de verwijsbrief mailen naar info@adhdcity.nl

Contra-indicaties

Wij bieden (nog) geen 24-uurszorg. Daarom kunnen wij de behandeling niet starten als er sprake is van ernstige mate van suïcidaliteit of automutilatie, ernstige mate van dissociatieproblematiek, ernstig antisociaal gedrag, ernstig verbaal of lichamelijk agressief gedrag, stalken, primaire verslavingsproblematiek, psychotische toestandsbeelden, eetstoornissen (BMI < of = 17 of > 35).